Iffahhhhhh! <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8208308801549459559\x26blogName\x3dMe?+I+am+Iffah.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://ailuffchuu.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://ailuffchuu.blogspot.com/\x26vt\x3d4475040800749099330', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Cuti membuat aku runsing
6 Oct 2012 // 06:44 // 2 Human(s)


Assalamualaikum :) 


Eh ada baby dah. Hahaha plis la. Tu aku masa muda muda dulu okay. Aku admire gila dekat pic sendiri. Aku edit betapa banyak nya pic ni saja. Ada banyak lagi, yang edit la. Yang ori kembaq tiga ni ja. Haha seronok aaaa nak baby =P Okay lupakan dulu baby tu. Lambat lagi nak mai nanti. 11 orang nanti ahahahaha aku gila.

Masa itu emas. Ishk bosan la asyik masa itu emas. Bagi aku masa itu berlian. ahahah lagi mahai aku rasa. Eh ka sama ja. k la. biaq pi la. Yang penting point dia, masa itu sangat sangat paling amat berharga. Haa sungguh. Aku tau aku baru ja masuk UiTM. Tau tau dah habih part 1. Cuti sem bela lemak bela perut bela lengan bela kaki bela lembu semua cukup kat rumah. Masuk pulak part 2. Suka duka duka duka, nak dekat cuti sem dah pun. Berharga kan masa tu. Tengok la. Sat ja dia berlalu, kalau masa yang panjang tu ada tapi tk pandai agihkan untuk benda berpaedah uwuuu almaklumatnya rugilah dia.

Aku tkla pandai sangat nak talbiah orang, sebab aku pun macam tu. hehe sorry harap maaf ampun dipinta. Fyi. Cewah fyi tu. Cuti sem lepas aku mengisi masa lapang dengan mengambil lesen kereta. Berita baik untuk aku. Aku lepas sekali test JPJ, tanpa perlu mengulangi kesilapan. Berita baik lagi, lesen pun dah dapat. Dan berita kurang baik, lesen tu tersimpan rapi dalam purse. haha. Then sekarang ni aku tengah planning apa nak buat untuk cuti sebulan ni pulak. Idea aku, aku nakpi gym. hahah. hasil dia nanti mesti aku taff.


Nanti aku jadi macam ni pulak. Takmau lah. Cancel lah. :P Aku maintain la bina lemak aku tu. So aku tukaq pi plan B. Planning aku cuti ni nak bekerja. HAHAHA PELISSSS LAA. Selama ni cuti berapa lama berapa bulan nu tak terdetik dekat hati sanubari pun nak kerja ni kan dalam sebulan aku nak pulun cari rezeki untuk anak bini. Mak aku gelak satgi guling guling.



Aku bajet nak kerja kerani cabuk ka, pun jadi la kan. Tapi lupakan saja hasrat itu. Pindah pi plan C. Sat baru duk tengah pikiaq. Okay apakata aku belajaq memasak. Belajaq Office buleh, belajaq business buleh, belajaq mandarin buleh *sem depan wey. masukkan siap2 dalam list haha. Takkan belajaq memasak tk buleh kan. Hakikatnya aku dah pernah pi belajaq memasak pun dekat Kolej komuniti dulu. Syok kut belajaq. Tapi aku tak praktikkan pun. Hahaha bengong kan. Issokay. Nanti dah kawin aku guna la ilmu tu. Jangan risau suami.


Macam mana la orang nak makan nanti. Semoga depa makan habih kalau ditakdirkan aku tetiba memasak kat dapuq tu. Hahaha. Aku ada spare part planning tambahan. Aku namakan dia, Plan Z. Sebab lambat sangat kalau nak ikut abc. Teruih Z. Plan tu mak aku punya plan punya idea punya akai dan fikiran. Dia cadang nak buat lepas pencen nanti. Mai aku buat dulu lah. Haha potong queue. sorry. Ishk mukadimah panjang. Cuti sebulan kerja dari rumah. Acena tu. Senang ja. Duk rumah, duk dalam rumah. Buat something yang buleh jual. Macam contoh dia. Jual benda ni ka


takpun yang ni ka


or maybe this


@


sedapnya aku tengok. Haha. Nampak macam sedap dan comei dan comei dan sedap kan. Comei kan. Alangkah gembira kalau aku reti buat semua menatang ni. Tapi aku cuma reti makan ja semua menatang ni. hahaha kalau orang bagi free lagi la reti. *Blur nak taip apa ni*

Plan banyak tinggai nak jalankan saja. Pilih lah satu yang mana sesuai dengan diri dan masa dan tenaga dan minat dan kesesuaian anda semua okay. Last but not least =P. Aku google tadi, aktiviti masa cuti. Dia banyak bagi cadangan suh kawin. Hahaha beragak la nak kawin dalam masa sebulan. Mana dan +____+ tetttt cukup cukup sudah. 

Cukup sampai disini saja. =P okay cukup pandai bajet waktu, subuh pun dah tua dah ni. gtg. babai 

sopan sikit nak keluaq rumah orang. salam cium tangan bagi salam. okay Assalamualaikum :)


Berpuasa ehh puasa ka
3 Aug 2012 // 13:02 // 2 Human(s)

Assalamualaikum :)




cerrrrr bapa lama aku tk hapdate ni. ish takpa takpa. abaikan bukan abadikan. ok nak tau dak. pada hari ni aku kira kira dan mengikut perkiraan aku kita dah berjaya puasa selama 13 hari dan masuk hari ni 14 hari. ish satnya hidup ni. singkatnya masa ni.

Tahun lepas sebulan puasa aku merantau. hikhik aku ingat lagi la. Tahun ni aku dah kembali ke kampung halaman la. sooo aku buleh bersuka ria riang ria raya. hahah. nikmat puasa jauh jauh lagi merasa cekk oi. masa nak balik kampung tu terhegeh hegeh kemaih beg, padahai tarikh kat tiket bas tu tunjuk lagi seminggu gi masa duk ada. hahaha tkpa semangat tu penting.

tapi la ni pun nikmat serronok jugak. buleh balik kalau rasa nak balik. rasa tu setiap hari ada, tapi hari yang takdak untuk aku. mana buleh balik kalau dah ada aktiviti kat uitm. ishhhhk T.T merasa jugak pi bukak puasa sekelaih. nak tengok dak? sat nak upload heeee 







Yang duk dukung budak kecik omei tomei tu madam tami. Tawan tawan nak tau dak madam ni comel. Tami  paling suka time dia marah. haha comei macam nak rakam cara dia marah anak murid dia.

Pastu habih habih bukak puasa, hat untuk kali ni kami tak plan pun na, lepas bukak puasa sekelaih yang bukak puasa tadi ni serbu pi giant. Hahaha kongker la apa gi. Beli belah beli belah pastu balik la. haha syok la. Rindu aaaaaa :'(

Rindu muadzam sebenaqnya. hehe, izzah penah tanya. weh awat aku tengok life hang dekat poli lagi happening. Mau dak nya, kat sana kita kita mengamalkan budaya semua kawan2 adalah family angkat hahaha. Kat siniiiii, emmmm tak berapa tau pakai budaya apa. hehehe. emmm tak kisah la macam mana pun. Hidup mesti diteruskan wahai kawan kawan. Macam mana pun study mesti kena habih, pastu baru buleh kawin. hahahahaha =.=

k bye, hahaha ada kerja. bye bye


(:
2 Feb 2012 // 01:14 // 0 Human(s)





Daisypath Friendship tickers


IMY 2011
31 Dec 2011 // 19:29 // 0 Human(s)

Assalamualaikum :).

2011, aku pasti akan merinduinya. Dalam tahun ini sahaja, Banyak sangat pengalaman yang aku dapat yang mengajar aku erti kehidupan. Tudiaaaa Tudiaaaa ayat BM aku, power dak power dak. Hihihi. Seriously, aku pasti aku mesti aku saheh aku akan rindu gila dgn tahun ni. Banyak teruk kut yg aku dapat dalam tahun ni. Nak aku senaraikan kaaahhh. Hehehe tisat hang.

Pada awai awai tahun, 
Tadaaaaa !! hehehe awai awai tahun hari tu aku terjun pi kulim. Menjalani Latihan Khidmat Negara. Berkhidmat laa utk negara aku pd awai tahun hari tu. Hehhhh berbangga sat dengan diri sendiri -____-
Riak kbaiii. 

Bukti niiii :P

Selepas tiga bulan.
Baby pun dah semakin comel. Hehehe mereng sat. Habih PLKN, menganggur terhormat la sat aku di pelosok rumah. Penuh dgn perasaan boring yg membuak buak. 

Selang dua bulan.
Ehhhh laaa aku tkdak memba la :'(. heheh bukan apa, depa semua pi menuntut ilmu biar penuh di dada. Yg aku dok bertapa lagi kat rumah. Tunggu org mai minang. heheh nasib tkdak XP. Aku pon pi laa sambung belajaq, pra U. Nak hilang kan bosan punya pasai leneee +___________+

Tiga minggu kemudian. 
Aku dengar khabar angin kat rumah, katanya aku dapat poli. Haaa tudiaa, ghehyeh sampai belakang telinga la sebab aku syok. Syok la dapat. Aku memang menunggu tawaran tawaran bonus bonus hari jadi. Ahaha. Esok tu tarak aku pi dah haih sekolah. Surat cinta apa pun tk bg kat tekdu. Besala, semangat nak kemaih barang punya pasai, nakpi jauh nuhh, lambat ti ada barang tertinggai lak. hihi :P 

Klimakss ----- kemuncak ler aku seronok. :D
Pada bulan 7, bapa hari bulan sat nak ingat balik. 5/7/2011 > betoi dak ?! hehe dengan muka ketat aku pada awainya sebab pi muadzam nuuuuuu daftar poli tanpa kawan seorang pun. Tapi seminggu ja pon. hehe, seminggu ja aku pendiam, lepaih tu tadak haih. Lepas tu haaa lepastu haaaa. Ne kalau aku karang cerita dekta poli memang tkkan penah berubah XP tkkan penah habih. Aku bertapa aku bergelak aku berketawa bersama sahabat jiwa raga aku selama tiga bulan ja. Yaaa tiga bulan saja. Tklama pon, tp nak melupakan sampai umur aku masuk 33 tahun pon belum tentu terlupa lagi gamaknya nyah. hehe




After 2 months ;) 
Baby pon dah pandai merangkak. Ahakkkss. Bulan 9 tu, aku bt keputusan besaq. Paling besaq, besaq gi pada aku, kira nya aku kecik laaa noh. hahah. Aku berenti poli. Balik rumah, duk rumah, jaga rumah, kawal rumah. hehehe dahdah. Bulan 11 aku masuk uitm. Dan sampai la sekarang. Insyaallah akan aku habih kan dip di sini :D 

Hujung tahun :(
Dan, tamat lah setahun aku ni. rindu nya +___+ hihi

Dan sekarang baby pon dah pandai sebut ''mammmmii'' hahaha kbai. 


SELAMAT TAHUN BARU, semoga lebih banyak azam mampu dicapai. Wish all the best, for me :P hehh



« OLD